Благодаря Ви! Въпросът ми беше как стоят нещата според трудовото законодателство и има ли там такива ограничения. Отговорихте на въпросите ми, за което много благодаря!
Много благодаря! Мои колеги споделиха, че по друга програма по ОП на ЕС са им наложили ограничение на втория договор - не повече от 50 % от основното възнаграждение.
Здравейте! При сключване на втори трудов договор при същия работодател може ли възнаграждението по втория договор на 4 часа да надхвърля неколкократно възнаграждението по основния трудов договор на 8 часа?
Благодаря Ви за бързия отговор! Той е СОЛ през последните 4 години.
А работодателят дължи ли обезщетение в размер на една работна заплата в случай, че служителят не успее да намери работа до месец след напускането?
Здравейте! Въпросът ми е следния- до края на януари 2016г. съпругът ми беше самоосигуряващо се лице на минималния осигурителен праг от 420 лв., но не беше внасял осигуровки през последните две години. От месец февруари започва работа по трудов договор с осигуровки върху 910 лв., но има намерение да напусне този работодател ( все още е в изпитателен срок). Ако не успее бързо да започне нова работа има ли право на някакво обезщетение от работодателя и от бюрото по труда и ако да - в какъв размер?
Благодаря Ви предварително за отговора!
Имаше обявен конкурс, на който се явих и бях назначена. Малко след това се наложи да изляза в болничен, а след това и дойде време и да родя.
От отгововора Ви не разбирам как ще бъде изчислена отпуската ми. Благодаря!
Здравейте!
Въпросът ми е следния: желая да прекъксна майчинството за отглеждане на дете до 2 години и веднага да изляза в годишен отпуск, въпросът е, че точно преди да родя бях повишена и съответно заплатата ми също. Обезщетението, което получавах през първата година беше изчислена на база заплатата ми преди повишението. Интересува ме как ще бъде изчислена сумата за годишния ми отпуск след  връщането ми и дали е необходимо да поработя известно време за да се актуализира и да получавам по-високата сума? Благодаря Ви предварително!